top of page
Leiderschap Presentatie
Individuele inschrijving

Pitchen, presenteren, onderhandelen, netwerken, vergaderingen sturen; om jouw top te bereiken zijn jouw communicatie skills cruciaal. Hoe goed jeinhoudelijk ook bent, jouw vermogen razendsnel “het gesprek onder het gesprek” te lezen en te sturen is doorslaggevend.

Communication Intelligence

In dit persoonlijke coaching traject, vergroot je aan de hand van fragmenten, herkenbare praktijkvoorbeelden en oefeningen, je inzicht in wat jij uitstraalt alshet gaat om leiderschap en overtuigingskracht. Ook leer je hoe je dat -wanneer nodig- kunt bijsturen. Daarnaast leer je subtiele, maar cruciale signalen bijanderen te herkennen.

We gaan aan de slag met technieken en inzichten op onder meer de volgende niveaus:

1. Mentaal: Jouw zelfvertrouwen bij het pitchen, presenteren en adviseren

2. Lichaamstaal: Jouw uitstraling en stemgebruik en dergelijke

3. Strategie: De keuzes die je in jouw communicatie maakt, om jouw doelen bij anderen te bereiken

 

We focussen tijdens het traject op waar voor jou de meeste winst te behalen valt, maar de technieken die je leert, helpen je onder meer om:

• meer overtuigingskracht te voelen en uit te stralen in belangrijke gesprekken en presentaties

• een meer senior uitstraling te ontwikkelen

• beter om te gaan met dominant gedrag

• boeiender te communiceren

• effectiever te onderhandelen

• effectiever teams te leiden

• communicatieve situaties die je lastig vindt beter op te kunnen lossen

Over de coach

Mimoun Oaissa is acteur, storyteller en trainer. Als acteur is hij onder meer bekend van De Grote Improvisatieshow, The Devils Double en DeMarathon. Parallel aan zijn filmcarrière, doet hij al ruim tien jaar onderzoek naar taal, communicatie en overtuigingskracht. Dit doet hijsamen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden. Onder meer de toegepaste psychologie, neurologie en design thinking.Inmiddels is Mimoun een veelgevraagd spreker, trainer en coach. Zijn seminars en trainingen zijn een dynamische mix van recente wetenschappelijke inzichten, concreet toepasbare technieken en herkenbare, vaak komische voorbeelden. Door de nadruk die wordt gelegd op oefenen, de energieke werkvormen en de humor, zijn de coaching trajecten voor de deelnemers niet alleen een hele leerzame, maar ook een leuke en inspirerende ervaring.

Mimoun Portret.jpg

Roland Wijnen, 

Business Model Inc.

“In Mimouns training verdubbel je de impact van jouw verhaal en gaat het echt leven.”

ENKELE KLANTEN

Het programma

Image by Thought Catalog

Intake Fase
De intakefase bestaat uit de volgende stappen:

1. Doorlopen Intake Proces

Je doet een digitale intake bestaande uit:

  • Het invullen van een digitaal vragenformulier over jouw leerdoelen

  • Het invoeren van een aantal praktijksituaties die jij lastig vindt en waar je beter mee wilt leren omgaan

  • Het uploaden van een pitch video van ongeveer een minuut

Dit intakeproces helpt je om een dieper en specifieker inzicht te krijgen in wat de zaken zijn die jij wilt aanpakken. De video geeft mij de kansom te bepalen waar we in het traject de meeste vooruitgang kunnen boeken wat betreft jouw uitstraling en lichaamstaal.

Tijdsinvestering: Deze intake duurt ongeveer een uur

2. Input vanuit jouw leidinggevende

Als je wilt, kun je jouw leidinggevende ook vragen input te geven voor ontwikkel punten.Jouw leidinggevende kan die input dan geven via een online vragenformulier. Dat levert vaak hele nuttige inzichten op.

Tijdsinvestering: Dit kost jouw leidinggevende ongeveer vijf á tien minuten.

3. Analyse door de trainer

Aan de hand van alle informatie uit de intake, maak ik het plan voor jouw traject. Zodat we ons kunnen richten op de belangrijkste doelen.

Image by Thought Catalog

Trainingen 

E-cursus

Je doorloopt eerst een interactieve e-cursus, waarin je de belangrijkste technieken en inzichten eigen maakt in het tempo dat voor jou het beste werkt. Aan de hand van uitleg van de theorie, fragmenten en oefeningen vergroot je je inzicht in een aantal belangrijke voorwaarden voor overtuigingskracht en effectieve communicatie.Door de oefeningen en vragen helpt deze e-cursus je ook om deze stof te betrekken op jouw eigen situatie en leerdoelen. Je doet dus kennis op, maar koppelt die kennis ook aan jouw eigen situatie.

 

Tijdsinvestering: Deze e-cursus neemt ongeveer anderhalf uur in beslag

Individuele online coaching sessies

Tijdens het traject krijg je ook individuele coaching sessies. Hierin werken we o.m. aan:

• Het versterken van de koppeling tussen de stof uit de e-cursus en jouw praktijksituaties

• Het oplossen van communicatieve situaties die jij lastig vindt

• Het eigen maken van technieken op het vlak van lichaamstaal

 

Tijdsinvestering: Een coaching sessie duurt 50 minuten.

Uit hoeveel coaching sessies jouw traject bestaat hangt af van voor welk pakket je kiest. De pakketten staan verder op in dit document omschreven.

Duo Training in de studio

In deze sessie werk je samen met één andere deelnemer -met vergelijkbare leerdoelen als jij - aan technieken op het vlak van lichaamstaal. Deze technieken zullen je helpen meer senioriteit te voelen en uit te stralen in uitdagende gesprekken en presentaties. Doordat we met maar twee deelnemers werken, krijg je heel veel persoonlijke aandacht.

Tijdsinvestering: Deze sessie duurt drieënhalf uur

Zelfstudie Opdrachten

In zowel de e-cursus, als de coaching sessies, als de training in de studio, krijg je specifieke opdrachten mee om de zaken die je geleerd hebt, toe te passen in de praktijk.Op die manier zorgen we ervoor dat je de zaken die je leert stap voor stap tot tweede natuur maakt.Tijdsinvestering: Hoeveel tijd je aan deze opdrachten besteedt is vrij. Maar vijf á tien minuten per dag gedurende een aantal weken, levert vaak al hele goede resultaten op.

Evaluatiegesprek

We ronden het traject af met een online evaluatiegesprek, waarin we bespreken wat het traject jou heeft opgeleverd. In dit gesprek krijg je ook tips over hoe je die resultaten verder kunt verankeren.

Tijdsinvestering: Dit gesprek duurt minimaal 25 minuten.

Opfris sessie

Na ongeveer drie maanden hebben we een gesprek om te evalueren wat de zaken die je geleerd hebt in het traject, jou in de tussentijd hebben opgeleverd. Dit gesprek helpt de zaken die je geleerd hebt verder te verankeren.

Tijdsinvestering: Dit gesprek duurt minimaal 25 minuten.

DSCF4566.JPG

06-24303750

Ik wil mezelf inschrijven voor

Bedankt voor het indienen!

bottom of page