top of page
fullsizeoutput_29c7.jpeg

Doelgroep Lezingen

Acteur en storyteller Mimoun Oaissa - o.m. bekend van Shouf Shouf Habibi en De Marathon- verzorgt lezingen in het Nederlands én Engels over o.a. AI, pitchen en teamwork. Of het nu managers zijn of juristen, studenten of hoogleraren, medewerkers of ondernemers: met veel vaart, humor en energie brengt Mimoun elke zaal in beweging.

Communication Intelligence
voor
Vrouwelijke Professionals

Een praktische, inspirerende en energieke lezing voor vrouwelijke professionals

Communication Intelligence
voor  
Diversiteit en Inclusie

Een praktische, inspirerende en energieke lezing

voor uw D&I netwerk of event

Communication Intelligence voor
Young Professionals

Een praktische, inspirerende en energieke lezing voor young professionals

Marcel van Hal - ING

"Inspirerende, interactieve sessie met humor.

Genereerde veel energie"

ENKELE OPDRACHTGEVERS

Een praktische, inspirerende en energieke lezing voor vrouwelijke professionals

Communication Intelligence voor
Vrouwelijke Professionals

Pitchen, presenteren, onderhandelen, netwerken, vergaderingen sturen; in je werk zijn jouw communicatie skills cruciaal. Hoe goed je inhoudelijk ook bent, jouw vermogen razendsnel “het gesprek onder het gesprek” te lezen en te sturen is doorslaggevend.

 

Aan de hand van oefeningen en fragmenten, vergroot je in deze training je inzicht in wat je zelf uitstraalt als het gaat om leiderschap en overtuigingskracht en leer je hoe waar nodig bij kunt sturen. Ook leer je subtiele signalen bij anderen te zien en interpreteren. Signalen waaraan je af kunt lezen wat de intenties van de ander zijn.

 

De inzichten en de technieken in deze lezing zijn nuttig voor iedereen, maar veel vrouwelijke professionals ervaren deze lezing als extra interessant. Ook doordat een aantal duidelijk herkenbare, vrouwelijke role models wordt aangehaald. Al jaren komt tijdens deze lezing voor vrouwennetwerken altijd veel energie, herkenning en enthousiasme los. Zoals een van de deelnemers het verwoordde: "Ik heb nu tools gekregen om tegelijkertijd èn sterk èn sympathiek te zijn!"

De technieken die je in deze workshop leert, helpen je onder meer om:

een uitstraling te ontwikkelen die èn sterk èn sympathiek is
ervoor te zorgen dat jouw ideeën en inbreng meer gehoord worden
jezelf te profileren, zonder arrogant over te komen
beter om te gaan met dominant gedrag
meer zelfverzekerdheid te voelen èn uit te stralen
zelfverzekerder te presenteren en onderhandelen

Kortom: in deze energieke lezing door acteur en storyteller Mimoun Oaissa, leer je in hoog tempo technieken en inzichten die jouw communication intelligence in korte tijd drastisch vergroten.

Over Mimoun

Mimoun Oaissa is als acteur onder meer bekend van "Shouf Shouf Habibi", "De Vloer Op" en "De Marathon". Parallel aan zijn filmcarrière doet hij onderzoek naar taal, communicatie en overtuigingskracht.

 

Als professional met een Marokkaanse achtergrond, weet hij uit eigen ervaring hoe uitdagend het kan zijn om de weg te vinden in een omgeving die gedomineerd wordt door omgangsvormen die vooral wit en mannelijk zijn. Vanuit dat perspectief heeft hij de afgelopen elf jaar vele vrouwelijke professionals geënthousiasmeerd en praktische tools aangereikt. Tools waarmee zij hun uitstraling krachtiger kunnen maken en tegelijkertijd hun eigen persoonlijkheid kunnen behouden.

 

In deze lezing geeft hij naast hele praktische tips, ook herkenbare en vaak ook geestige voorbeelden. Door de mix van interessante inzichten, humor en energieke werkvormen, is deze lezing voor de deelnemers vaak een hele nuttige, maar ook inspirerende ervaring.

Mimoun Portret.jpg

Storytelling: Pitch Perfect

Hoe zet jezelf en je ideeën op de kaart

Pitch Yourself

Voorstelrondjes, netwerkevents, gesprekken met stakeholders of nieuwe collega’s; geregeld kom je in de situatie waarin je moet neerzetten wie je bent en wat je doet. Hoe kun je zorgen dat je in een korte tijd de essentie kan neerzetten? Hoe kun je zorgen dat wat je zegt ook boeiend is voor de ander? Hoe kun je zorgen dat je verhaal professioneel is maar ook iets persoonlijks heeft?

 

In deze workshop leer je technieken, die zijn ontwikkeld door filmmakers en andere storytellers en die jou kunnen helpen jouw verhaal duidelijker, compacter en boeiender te maken.

Pitch Your Plan

Je bent al een tijd bezig met je plan en je bent overtuigd van het belang en de urgentie.

 

Maar hoe krijg je anderen in beweging? Hoe breng je de urgentie die jij voelt in korte tijd over?

Hoe zorg je dat je jouw voorstel kort kan neerzetten, zònder de essentie te verliezen? Hoe maak je onderscheid tussen details die je pitch tot leven brengen en details die je verhaal onnodig lang of juist onduidelijker maken?

 

In deze interactieve lezing, leer je in korte tijd de kern van jouw plan te vinden en over te brengen.

Je leert hoe je het aantal woorden dat je gebruikt verkleint en tegelijkertijd de impact die jouw verhaal op het publiek heeft vergroot.

Jouw return on education:

Je leert de essentie van je idee zeer kort en krachtig neer te zetten.
Je leert de urgentie van je plan te maximaliseren.
Je leert de details die essentieel zijn herkennen en tot leven te brengen.
Je leert feiten en cijfers zo framen dat de impact op jouw publiek zo groot mogelijk wordt.

Twijfel als Kracht

Hoe zet je twijfel om in een constructieve kracht?

"Angst is een slechte raadgever", "The only thing we have to fear is fear itself."

 

Vaak worden angst en twijfel beschouwd als iets negatiefs. Dat klopt niet. Angst en twijfel zijn juist krachten. Wie zit er te wachten op een wereld of organisatie waarin iedereen denkt precies te weten hoe het zit? Maar angst en onzekerheid kunnen je ook enorm saboteren. Dagen buikpijn voor belangrijke presentaties, piekeren over of je plan wel klopt of stress over of je je werk überhaupt wel goed doet. Twijfel kan enorm ten koste gaan van je overtuigingskracht, vitaliteit en effectiviteit.

 

In deze workshop ga je op een praktische, energieke en interactieve manier aan de slag om meer inzicht te krijgen in twijfel in het algemeen en die van jezelf in het bijzonder. Wat zijn de diepere oorzaken van twijfel en angst? Hoe kun je twijfel omzetten van een destructieve kracht in een constructieve? En: hoe kun je herkennen op welke momenten je de twijfel en onzekerheid beter even thuis kunt laten?

Na deze workshop

Heb je meer inzicht in wanneer twijfel een kracht is en wanneer twijfel je ondermijnt.
Heb je een aantal praktische tools om je twijfel beter te kunnen sturen.
Heb je een aantal praktische tools om meer zelfvertrouwen te voelen en uit te stralen.

Kortom: Na deze lezing heb je de mindset en handvatten om te floreren in het AI tijdperk.

Communication Intelligence

Hoe stuur je het gesprek onder het gesprek

Pitchen, presenteren, vergaderen, onderhandelen, netwerken; om jouw top te bereiken, zijn communicatie skills cruciaal. Hoe goed je inhoudelijk ook bent, jouw vermogen razendsnel “het gesprek onder het gesprek” te lezen en te sturen is doorslaggevend. Vaak ook nog online, wat het allemaal nog uitdagender maakt.

 

Aan de hand van voorbeelden en oefeningen, vergroot je in deze workshop je inzicht in wat je uitstraalt qua leiderschap en overtuigingskracht en hoe je dat -wanneer nodig- kunt bijsturen. Ook leer je subtiele, maar cruciale signalen bij anderen te herkennen.

In deze workshop leer je technieken en inzichten die je onder meer helpen om:

een meer senior uitstraling te ontwikkelen
meer overtuigingskracht te voelen èn uit te stralen in belangrijke gesprekken en presentaties
beter om te gaan met dominant gedrag
boeiender te communiceren
effectiever te onderhandelen
effectiever teams te leiden

Kortom: In deze energieke en zeer interactieve workshop door acteur en storyteller Mimoun Oaissa, leer je in hoog tempo technieken en inzichten, die jouw communication intelligence in korte tijd drastisch verhogen!

Kameleon

Intercultural
Communication Intelligence

Hoe pas je je aan als een kameleon, maar behoud je altijd je eigen kleur.

Als je werkt in een organisatie vol diversiteit, moet je in staat zijn verschillende manieren van communiceren en de achterliggende waardesystemen snel te herkennen. In deze interactieve lezing, leer je in sneltreinvaart deze verschillende stijlen niet alleen herkennen, maar ook ervaren. Aan de hand van videofragmenten, geestige voorbeelden en interactieve oefeningen, krijg je in een mum van tijd concrete handvatten mee en vergroot je jouw vaardigheid en inzicht in het omgaan met personen met uiteenlopende achtergronden.

De technieken die je in deze lezing leert, helpen je onder andere om:

succesvol te communiceren met mensen uit verschillende culturen
je empathie en inlevingsvermogen te vergroten
misverstanden en conflicten in de samenwerking te voorkomen of beter op te lossen
je eigen stijl en authenticiteit te behouden, terwijl je effectief samenwerkt met mensen uit diverse achtergronden en waardensystemen
inclusiviteit en respect te bevorderen in jouw werkomgeving

Kortom: In deze boeiende en interactieve lezing, door acteur en storyteller Mimoun Oaissa, ontdek je technieken en inzichten, waarmee je jouw interculturele communicatie-intelligentie snel en effectief naar een hoger niveau tilt.

HEB JE VRAGEN?

Bel 06-24303750 of vul het onderstaand formulier in.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Image by Volodymyr Hryshchenko

06-24303750

Thanks for submitting!

bottom of page